Error message installing nlme with restore() command

November 20, 2019 @niklasjohannes Niklas

@niklasjohannes wrote:

Hi, I've been trying to integrate renv into my workflow. I've been dabbling around with moving an rproject to a new machine. I deleted the library and staging folders before moving the entire rproject to the new machine. There, I called renv::restore() command.

Everything worked fine, packages were downloaded. However, I got an error message when installing nlme:

Installing nlme [3.1-137] ...
	FAILED
Error installing package 'nlme':
================================

* installing *source* package 'nlme' ...
** package 'nlme' successfully unpacked and MD5 sums checked
** using staged installation
** libs
Warning in system(paste(cmd, "shlib-clean")) : 'make' not found
Warning in system(cmd) : 'make' not found
ERROR: compilation failed for package 'nlme'
* removing 'C:/Users/niklasj/OneDrive/Dokumente/Uni/Projects/Humor Project/rproj/renv/staging/1/nlme'

In addition, I get quite a lot of warnings for the other packages:

Warning messages:
1: In downloader(url, destfile, type, request, headers) :
  curl: (6) Could not resolve host: NA

Apparently I'm not the only one experiencing this:

Find my lockfile attached here (cannot attach because new user):
https://1drv.ms/u/s!Aj9CHjc1p7AThJRPXSrfxH3kcHewfw?e=rLDhoY

Any help appreciated. :slight_smile:

Posts: 4

Participants: 3

Read full topic

Previous Article
Securing Plumber on Kubernetes
Securing Plumber on Kubernetes

@Hong wrote: Just wondering if anyone has code/examples of how to create an auth...

Next Article
How to track a user package in renv
How to track a user package in renv

@kendonb wrote: Is there a way to manage a dependency on a user package through ...