Is possible to deploy content from RStudio Server to Rsconnect server ?

December 11, 2019 @michalslovik

@michalslovik wrote:

Hi,

Simple question for begin, is it possible to deploy content from RStudio server to rsconnect server?

Parameters

rsconnect:

  • RStudio Connect v1.7.8-7
  • Build "1144ac9" with Available R Version: 3.6.1

rstudio server (Open Source)

  • 1.2.5019 (Elderflower)
  • R version 3.6.1 (2019-07-05) -- "Action of the Toes"

RStudio IDE:

  • Version 1.2.1335
  • Build 1379 (f1ac3452)

From RStudio IDE is possible to connect and publish

When i tried to login to rsconnect from desktop version everything works fine.
Via Tools -> Global Options -> Publishing I was able to login to rsconnect and deploy content.

Via R:

> library(rsconnect)
> rsconnect::addConnectServer('http://OUR_SERVER:3939', 'our_server')
> rsconnect::connectUser(server='our_server')
....8e/activate.
Waiting for authentication...
Account registered successfully:   (USERNAME)

Same ways not working on rstudio server

Via tools and console returned error HTTP 403,

  • ports on server and rsconnect are opened and was checked
> rsconnect::connectUser(server='our_server')
Error: HTTP 403
POST http://OUR_SERVER:3939/__api__/tokens

    <table class="mainTable">
        <tr>
            <td valign="top" class="icon">
                <img id="icon" src="data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAG4AAAAdCAYAAABL7VmUAAAKQWlDQ1BJQ0MgUHJvZmlsZQAASA2d...

Is there special configuration in rsconnect for accept server connection ?

Thanks for help

Posts: 10

Participants: 2

Read full topic

Previous Article
A cheatsheet for the R Admin and sys-admin
A cheatsheet for the R Admin and sys-admin

@andrie wrote: I'm working on a cheatsheet for system administration of RStudio ...

Next Article
RSConnect QuickStart Issue - Waiting for service to start...
RSConnect QuickStart Issue - Waiting for service to start...

@pmaert wrote: After installing the 45 trial installation of rstudio connect and...